Acum doar câteva ore, Sony a lansat noul său model de eReader, pe care l-a numit Sony Reader PRS-T3 și care a stârnit multe îndoieli încă de la început cu privire la designul și îmbunătățirile sale față de modelul anterior, Sony Reader PRS-T2.
Acest articol nu își propune să fie o critică a noului produs Sony, ci mai degrabă să prezinte clar toate avantajele și dezavantajele noului PRS-T3. Ca să vă ofer o avanpremieră, vă pot spune deja că voi prezenta mult mai multe dezavantaje decât avantaje.
În primul rând, este izbitor faptul că, deși Sony oferă întotdeauna mai multe culori pentru e-readerele sale, nu au luat în considerare introducerea de noi culori și au rămas la aceleași culori disponibile în modelul anterior. De ce nu au făcut următorul pas și nu au introdus culori la modă, precum violet sau galben, care ar putea atrage utilizatorii mai tineri? Un aspect pozitiv este că au introdus o husă de protecție, care pentru modelul Sony Reader PRS-T2 a costat între 30 și 35 de euro. Întrebarea este: ce se întâmplă dacă nu vreau o husă pentru e-readerul meu? O pot scoate?
Trecând la ecran, acesta este probabil singurul eReader de pe piață de la mărci importante care nu are lumină frontală, obligând utilizatorii să se bazeze pe luminițe mici care se atașează la carcasă. De asemenea, merită menționat faptul că Sony a optat împotriva noii tehnologii Carta, care este inclusă în noul Kindle Paperwhite, deși acesta dispune de un ecran E-Ink Pearl HD.
În interiorul Sony Reader PRS-T3 se ascund câteva dintre puținele îmbunătățiri și avantaje pe care le putem găsi în acest dispozitiv. Acestea au legătură cu capacitatea eReader-ului de a petrece mai mult timp fără a fi nevoie să reîmprospătați întreaga pagină.
În plus, vom putea vedea și ne vom bucura și de noua tehnologie Quick Charge , care ne va permite să încărcăm dispozitivul în doar 3 minute cu suficientă putere pentru a citi un roman de până la 600 de pagini.
Într-o opinie foarte personală, cred că ne confruntăm cu un eReader cu mari asemănări cu Sony Reader PRS-T2, cu același preț și fără unele îmbunătățiri importante care, de exemplu, mă fac să mă gândesc la schimbarea PRS-T2 pentru acest nou Sony Reader PRS -T3.
Mai multe informații – Kindle Paperwhite vs Sony Reader PRS-T3, o bătălie a nou-veniților